Wachtrijmanagement van HQ Healthcare met een 10 inch kiosk

Optimale wachtrijbegeleiding met het volgnummersysteem van HQ-Healthcare.

Verwijs en begeleid uw cliënten op efficiënte en professionele wijze naar de juiste balie of behandelruimte met het digitale volgnummersysteem en wachtrijmanagement van HQ-Healthcare. Verhoog de efficiency op de werkvloer door mensen en middelen af te stemmen op vraag en drukte.

 • Wachtrijbescherming

  Verlies geen openstaande tickets uit het oog. Bijvoorbeeld: laatste balie kan niet gesloten worden tot dat alle tickets afgehandeld zijn.

 • Diverse prioriteit niveaus

  Bepaal zelf het niveau van prioriteit per dienst. Er zijn 5 verschillende prioriteit niveaus beschikbaar.

 • Afspraken module

  Klanten kunnen direct bij de juiste afdeling of locatie een afspraak inplannen.

 • Inzicht in afhandeltijd per profiel/dienst

  Uitgebreide statistieken beschikbaar zoals afhandeltijd per profiel (medewerker) of per dienst. Automatische verzending statistieken per e-mail.

 • Wachtrij inzicht bij balie en backoffice

  Altijd actueel inzicht in wachtrij met normale tickets én tickets met prioriteit. Backoffice monitor geeft aan wanneer het druk is en wanneer de drukte kritiek is.

 • Koppeling Track & Trace systemen

  Koppeling met meest gebruikte Track & Trace systemen, zoals Recept & Nummer en Loxis.

 • Alle vertalingen mogelijk

  Alle vertalingen mogelijk voor teksten op kiosk zoals Turks, Arabisch, Spaans, Engels, etc.

 • Mobiel ticket mogelijk

  Klanten kunnen met hun smartphone een Mobile Ticket nemen.

Wachtrijmanagement

Wachtrijmanagement in de gezondheidszorg is een cruciaal element geworden van efficiënte zorgverlening en patiënttevredenheid. Het verwijst naar de strategische aanpak om de wachttijden voor patiënten te minimaliseren, de zorgstroom te optimaliseren en de algehele patiëntervaring te verbeteren. Hieronder volgt een grondig overzicht van wachtrijmanagement in de gezondheidszorg, waarom het van essentieel belang is en hoe het de zorgprocessen positief beïnvloedt.

Realtime inzicht via backoffice monitor

De backoffice monitor toont realtime het aantal wachtenden, de gemiddelde wachttijd en welk nummer het langst aan het wachten is. U stelt zelf de grenswaarden in: als deze overschreden worden, geeft de monitor een signaal.

Het Belang van Wachtrijmanagement in de Gezondheidszorg:

Verbeterde Patiënttevredenheid: Lange wachttijden kunnen frustrerend zijn voor patiënten. Efficiënt wachtrijmanagement helpt om wachttijden te minimaliseren, wat de algehele patiënttevredenheid verhoogt.

Betere Zorgtoegankelijkheid: Door de zorgstroom te optimaliseren, kunnen zorginstellingen meer patiënten bedienen en de toegankelijkheid van zorg verbeteren.

Efficiënt Gebruik van Middelen: Wachtrijmanagement zorgt ervoor dat personeel en faciliteiten optimaal worden benut, wat leidt tot kostenbesparingen en een betere efficiëntie.

Naleving van Afspraken: Door middel van herinneringen en real-time updates helpt wachtrijmanagement patiënten om afspraken na te komen, wat belangrijk is voor hun gezondheid.

Waardevolle inzichten door statistieken

Het volgnummersysteem biedt uitgebreide managementinformatie en statistieken, zodat de inzet van mensen en middelen over langere termijn optimaal afgestemd kunnen worden.

Positieve wachttijdbeleving

Om het wachten te verzachten, combineert u het tonen van volgnummers met een afwisselende en informatieve narrowcasting uitzending op het scherm met bijvoorbeeld Apotheek.nl informatie (KNMP).

Hoe Wachtrijmanagement in de Gezondheidszorg Werkt:

Afspraakplanning: Het systeem plant afspraken zodanig   dat wachttijden worden geminimaliseerd. Patiënten kunnen afspraken online of via mobiele apps boeken.

Real-time Informatie: Patiënten ontvangen real-time updates over hun afspraken, wachttijden en eventuele vertragingen via sms, e-mail of mobiele apps.

Prioritering van Spoedgevallen: Het systeem identificeert spoedgevallen en prioriteert deze om onmiddellijke zorg te garanderen.

Patiëntendossiers: Het systeem houdt patiëntendossiers bij, wat zorgverleners helpt om de zorg naadloos te coördineren.

Toepassingen van Wachtrijmanagement in de Gezondheidszorg:

Wachtkamermanagement: Efficiënte organisatie van wachtkamers om te zorgen voor een aangename wachtomgeving en minimale wachttijden.

Afspraakplanning: Geautomatiseerde planning en herinneringen voor afspraken, onderzoeken en behandelingen.

Spoedafdelingen: Prioritering van patiënten op basis van de ernst van hun aandoening om levensreddende zorg snel te verlenen.

In de gezondheidszorg is wachtrijmanagement veel meer dan alleen het minimaliseren van wachttijden; het is een integraal onderdeel van kwaliteitszorg. Door efficiënte processen en technologieën te gebruiken, kunnen zorginstellingen de algehele patiëntervaring verbeteren, de zorgtoegankelijkheid vergroten en de gezondheidsresultaten optimaliseren. Het is een win-win situatie voor zowel patiënten als zorgverleners.

Wachtkamer management van HQ Healthcare

Meer weten of een offerte aanvragen?

Wij helpen u graag verder!