De opening van de Vital kiosk in het Laurentius ziekenhuis

Karin Krol, lid van de Raad van Bestuur van het Laurentius Ziekenhuis, heeft donderdag 4 november twee zelfmeetkiosken officieel geopend. Hiervoor werd het (meet)lint doorgeknipt.

Karin Krol: “De opening vindt anders plaats dan dat we van plan waren. En dat heeft alles met de maatregelen te maken. Maar de digitale opening is tegelijkertijd in lijn met het idee achter de zelfmeetkiosk. Namelijk om meer te digitaliseren en dit een onderdeel van de zorgprocessen te maken. En we zijn er trots op dat we als Laurentius, onder andere dankzij de korte lijnen in ons ziekenhuis, het gelukt is om als eerste ziekenhuis in Nederland de zelfmeetkiosk in te bedden in ons poliklinisch proces. Ik wil dan ook iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken voor hun inzet.”

Met de zelfmeetkiosk kunnen patiënten zelf hun bloeddruk, saturatie (zuurstof in het bloed), hartfrequentie, lengte, gewicht en BMI meten. De metingen die met de zelfmeetkiosk worden gedaan, staan meteen in het patiëntendossier en zijn voor de zorgverleners direct inzichtelijk. De patiënt krijgt na afloop een ticket met de gemeten waarden mee.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie. Deze kiosk wordt mede mogelijk gemaakt met BeWell Innovations.