Zelfmeetkiosk vanaf nu in één van de BenU apotheken

Primeur: Plaatsing van de Zelfmeetkiosk bij BENU Apotheek in Antoniusveld

Bij de BENU Apotheek in Antoniusveld is onlangs de Zelfmeetkiosk geplaatst. Bezoekers kunnen eenvoudig binnenstappen en zelfstandig vitale metingen doen en daarnaast ook leefstijladvies krijgen middels de BENU Leefstijlcheck. Een mooie manier om te innoveren als apotheek.

 

“Vanaf nu is het mogelijk om de apotheek binnen te lopen, om zelf een aantal basiswaarden te meten. Waarom in een openbare apotheek vraag je je misschien af? Nou, omdat we heel graag gaan kijken wat de meerwaarde is van het neerzetten van dit apparaat bij de enige zorgverlener, waar je zonder afspraak terecht kunt, hoe laagdrempelig en toegankelijk wil je het hebben?

Misschien ben je als patient net gestart bij de fysiotherapeut in het gezondheidscentrum met de diabetes challenge en is het op regelmatige basis meten van enkele waarden daarom heel nuttig? Misschien ben je als patient wel op weg naar de huisarts of praktijkondersteuner en kan er wat tijd bespaard worden door je bloeddruk alvast zelf te meten? Misschien zit je in de apotheek wel gewoon even te wachten op je medicatie en wordt zo het wachten wat verzacht? Misschien ben je wel benieuwd hoe het met je bloeddruk staat en wil je daarnaast nog leefstijladvies van jouw BENU apotheek middels de BENU gezondheidscheck? De mogelijkheden zijn legio. Wij gaan in ieder geval met veel enthousiasme onderzoeken of wij als BENU apotheek van meerwaarde kunnen zijn voor collega zorgverleners en onze patienten met deze zelfmeetkiosk om zo hopelijk onze zorg nog een stukje laagdrempeliger te kunnen maken.’’

Aldus Linda van Veghel van BenU over de nieuwe installatie.