Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen HQ-Healthcare

Als bedrijf hebben we invloed op onze omgeving en daarom staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Als bedrijf gaan we hier zorgvuldig mee om en willen we hier een actieve bijdrage aan leveren.

Onze focus ligt op duurzame oplossingen waarin verantwoord wordt ondernomen. Dit resulteert in een specifieke aanpak, hieronder een aantal praktische punten die passen binnen de MVO:

Hoogwaardige (rand)apparatuur

HQ-Healthcare werkt alleen maar met hoogwaardige (rand)apparatuur. Door te kiezen voor kwalitatief goed materiaal is de levensduur per product langer.

Remote beheer

Wij beheren al onze producten op afstand. Op deze manier monitoren wij elk onderdeel van het product en kunnen wij op afstand storingen verhelpen. Hierdoor hoeven wij niet op locatie te komen en scheelt dit brandstof. Ook zorgt dit voor een goede afstemming tussen curatief en preventief onderhoud.

Preventief onderhoud

Onderdelen die minder presteren dan de standaard worden uit productie genomen. Deze onderdelen worden gerepareerd zodat ze een tweede leven kunnen krijgen. We (her)gebruiken de onderdelen bij implementaties of vervangingen op locatie.

Besparende modus

Onze producten voldoen aan de standaarden voor optimaal gebruik. Schermen gaan op afgesproken tijden op stand-by en hardware staat ingesteld op besparingsmodus.

Elektrisch rijden

Ok – vooruit. Nog niet iedereen rijdt elektrisch binnen ons bedrijf. Als we onze leasecontracten opnieuw mogen verlengen wordt er elektrisch gekozen.

Sponsoring

HQ-Healthcare sponsort vaak lokale initiatieven. We kiezen er bewust voor om de weknemers van HQ-Healthcare te motiveren om een bijdrage te leveren binnen de maatschappij. Dit kan op zowel financieel als sociaal vlak.