De eerste Doc2Me’s overhandigd aan het ErasmusMC

Het Erasmus MC geeft de patiënt een extra paar oren door gebruik te gaan maken van Doc2me in de spreekkamer.

Binnen het Erasmus MC speelt al meerdere jaren het project ‘Consult Replay’. Met dit project wil het ziekenhuis de patiënt graag het gesprek meegeven zodat het thuis nogmaals teruggeluisterd kan worden. En dit met een goede reden. Een patiënt is voor wat betreft de voorlichting over zijn diagnose en behandeling afhankelijk van het gesprek in de spreekkamer met zijn zorgverlener. Om meerdere redenen (tijdgebrek, complexiteit, niveau van de uitleg, emoties etc.) komt dit zeker niet altijd goed over, of worden belangrijke zaken vergeten. Bij thuiskomst is er dan vaak een gefragmenteerd of incompleet verhaal. Op zo’n moment ontstaat dan de wens het gesprek nog een keer “terug te kunnen spoelen”.

Doc2me biedt hierin uitkomst om in een beschermde, veilige omgeving het gesprek rustig terug te luisteren of eventueel te delen met naasten. Dit kan mede door de integratie met het elektronisch patiënten dossier van ChipSoft.

In een volgend nieuwsbericht vertelt prof. dr. Metselaar meer over de toegevoegde waarde die hij ziet voor de patiënt en zichzelf.